9 Ocak 2013 Çarşamba

Vişne Diyarı Tatlısı

Bugün günüm vardı.Günde biz mamaları dışarıdan söylüyoruz,ev sahibi de salata tatlı falan yapıyor.Buda benim tatlım aslında tarifin adı farklıydı başka şekildeydi biraz doğaçlama katarak ''vişne diyarı'' diye değiştirdim:) Tam ağzınıza laik süper oluyor tavsiye ederim.





Malzemeler Hamur için :
Dondurulmuş Vişne (ben hazır aldım 500grdı)
250g margarin veya tere yag
2 su b seker
1 vanilya seker
bir fiske tuz
5 yumurta
2 su b un
1 paket kabartma tozu
yarım yk g kakao-1 yemek kasigi süt

KEKİ ISLATMAK İÇİN
Yarım bardak süt

MALZEME KREMA İÇİN
1 Paket pudding vanilyalı
500gr süt
2 yk tereyağı

MALZEME ÜSTÜ:200 bitter çikolata
2 yemek kasigi yag(Aycicek)
(bu kısmını ben kafama göre yaptım tarifte böyleydi ama ben çikolatayı fazla koymuşum eritemedim bide ayçiçek yağ yerine tereyağ kullandım erimedikçe sütle tereyağ ekledim süper oldu oda ayrı bişey tabiki:))

Vişneleri süzün.Hamur malzemeleri(Kakao ile süt hariç)
karistir. Hamurun yaridan fazlasini(3 te 2 sini) büyük
firin tepsine yay. Geri kalan tastaki hamura kakaoyu 1kasik sütü ekle.Bu kakaolu hamuruda tepsideki beyazin ustüne yay.ondan sonra iyice süzülen Kiraz/Visne neyse dagit hafifce de bastir.40 dakkika 180 derecede pisir. Pistikten sonra sütle ıslat bekle sogusun.Krema icin pudding yap.Sogurken arada karistir.Yumusak tereyagi ılık ama soğuğa yakın olan puding ilave et.Kremayi sogumus olan pastaya sür.Kücük tencereye su koy kaynayan suyun içine kase içine bitter çikolatayı parcala ve Cicek yag ile erit(benmari usulü)Erir erimez puding in üstüne gezdir sogumadan ..
buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder