18 Ekim 2012 Perşembe

Bir Yoğurt Macerası

Kuzum yavaş yavaş ek gıdaya geçiş yapıyor e hazır yoğurt yerine kendim yapmak istedim önce süt aradım taze inek sütü bulamadım günlük pastörize süt aldım ama aldıktan sonra komşum söyledi iki ineği olan bi teyze varmış ordan alabilirsin dedi hem ilk denemem olduğu için dedim kötü olsa bile canım süt ziyan olmazdı içim yanardı yani:) ama güzel olmuşkiiii:) neyse yoğurdu mayalamak için sarıp sarmalama yerine sıcak fırına koydum Mutfak Sırlarından öğrendim:)


Malzemeler

1 lt Günlük Süt
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı
Sütü yarım saat kadar kaynatın kaynayan sütün altını kapadıktan sonra ılımaya bırakın serçe parmağınız yanmadığı zaman mayalamaya uygun demektir bi kaseye yoğurdu alıp üzerine ılık süt ilave edip iyice açın bu karışımı sütün içine döküp iyice karıştırın.Mayalama yapıcağınız kaplara boşaltın ve 50-60 derecede ısıtılmış fırına ağzı açık şekilde koyun 3-4 saat sonunda fırından alın ve mutlu son:)


2 yorum:

  1. ilk zamanlar bende yaptım yaptım bi süre sonra bıktım :) danone almaya başladım :)
    yapabiliyosan valla bravo sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki bende bıkarım bilmiyorum bi hevesle yapıyorum şimdi tabi:):)

      Sil