1.Su Böreği Tarifi
Malzemeler
1 paket hazır su böreği yufkası(bimden aldım ama pek memnun kalmadım)
100 gr tereyağ
1çay b sıvıyağ
Soğuk su
İçi için
Lor peynir
Maydanoz
Üzerine1 yumurta sarısı
sıvıyağ
Önce yufkaları paketten çıkarıp ayırın sonra iç malzemesini hazırlayın.Geniş bi tencereye su koyun ve kaynatın yine geniş bir kaba ise soğuk su doldurun bir yandanda sıvıyağla karıştırıp tereyağını eritin.Bu hazırlıklar bittikten sonra eriyen tereyağla fırın tepsisi/pişirme kabını yağla sonra yufkayı açık bi şekilde(bir çamaşırı yıkarken nasıl suya batırıyosak açık şekilde öyle:)) kaynar suya batırıp 4-5 sn bekletip çıkarıp soğuk suya batır ve nazik şekilde suyunu sıyır(bu işlemlerde benim aldığım yufka hep dağıldı koptu ondan memnun kalmadım) yağlanmış kaba yerleştir ortalardan büzebilirsin su böreğinin asıl özelliğide o olabildiğince katlı:) sonra yufkaların yarısına bu işlemi yap içini yay kalan yufkalarada bu işlemi yaptıktan sonra yumurta sarısıyla sıvıyağı karıştır ve üzerine sür. 200 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişir.Afiyet Olsun
2. Su Böreği Tarifi(annemin tarifinden esinlendiğim)
Malzemeler
1 paket hazır su böreği yufkası
1lt süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için
Lor peyniri
Maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
birazcık yağ
Çörekotu
Yapılışı
Yufkaları paketten çıkarıp ayırın sonra içini hazırlayın.Süt,yumurta ve sıvıyağı karıştır.Yufkanın birini alıp bu sütlü karışıma batırıp 10 sn kadar bekletip çıkar ve yağlanmış fırın tepsisine yay,yufkanın yarısına bu işlemi yap sonra içini her yerine yay.Kalan yufkalara da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan süt karışımını üzerine gelecek kadar dök.Eğer imkanınız varsa olabildiğince beklet hatta bi gece önceden yapıp üzerini streçleyip buzdolabında bile bekletebilirsin.Son olarak üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp sür.Çörekotunu da serpip 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişir.Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder